Raparperi Victoria

(Rheum × hybridum)

Tuotenro: 64504, Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika:

Hinta: 0,00 0

Ei tällä hetkellä myynnissä.

Monikäyttöinen ja kestävä!
Helppohoitoinen ja komealehtinen raparperi on monivuotinen vihannes, joka kuuluu kiitollisimpiin hyötykasveihin. Erittäin talvenkestävä raparperi menestyy koko Suomessa. ´Victoria´ on vanha ja kestävä lajike. Sen nuorena punertavat ja rapeat lehtiruodit ovat mehukkaimmillaan alkukesällä. Raparperia voidaan käyttää mm. piirakoissa, hilloissa ja mehuissa. 

Satokausi: alkukesä
Kasvukorkeus: 50-100 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen, varjoinen
Talvenkesto: koko maa

Pakkaus sisältää yhden 2 litran astiataimen.

Tuotantomaa Hollanti.
 

Hoito-ohjeet

  • Raparperi

    (Rheum x hybridum)

    Raparperia on helppo kasvattaa. Se on monivuotinen vihannes, josta saa näyttävän lehtiperennan, kasvukorkeus n. 60-120 cm.

    Raparperi istutetaan varhain keväällä runsasravinteiseen, kosteaan multamaahan, aurinkoiselle tai varjoiselle paikalle. Juurakot istutetaan 2-5 cm syvyyteen. Jos juurakossa on jo selkeitä alkuja, ne jätetään noin pari senttiä maanpinnan yläpuolelle. Sopiva istutusväli on yksi metri. Raparperin kasvuaika on 15-20 vuotta, mutta pensaat kannattaa jakaa noin viiden vuoden välein. Raparperimaata lannoitetaan ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen kesällä.

    Ensimmäiset raparperit saadaan jo varhain keväällä. Yleensä syödäänkin nuorimpia lehtiruoteja, koska ne ovat mehukkaimpia. Satoa korjattaessa kasvin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jottei varren tynkiä jäisi mädännyttämään pensasta. Kukintojen poistamisella ei ole vaikutusta seuraavan vuoden satoon, mutta jos kehittyvät kukkavanat poistetaan kasvukaudella, toinen sato voidaan kerätä elo-syyskuulla. Jos raparpereja on yli tarpeen, voi osan kukkavanoista päästää kukkimaan, sillä kukinto on näyttävä!

    Käyttö

    Runsaasti oksaalihappoa sisältävät ruodit nautitaan kypsennettyinä maitotuotteiden kera. Niistä tehdään jälkiruokia, hilloja ja mehuja. Ruodinpalaset voi myös pakastaa sellaisenaan talven varalle.

Hoito-ohjeet

  • Raparperi

    (Rheum x hybridum)

    Raparperia on helppo kasvattaa. Se on monivuotinen vihannes, josta saa näyttävän lehtiperennan, kasvukorkeus n. 60-120 cm.

    Raparperi istutetaan varhain keväällä runsasravinteiseen, kosteaan multamaahan, aurinkoiselle tai varjoiselle paikalle. Juurakot istutetaan 2-5 cm syvyyteen. Jos juurakossa on jo selkeitä alkuja, ne jätetään noin pari senttiä maanpinnan yläpuolelle. Sopiva istutusväli on yksi metri. Raparperin kasvuaika on 15-20 vuotta, mutta pensaat kannattaa jakaa noin viiden vuoden välein. Raparperimaata lannoitetaan ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen kesällä.

    Ensimmäiset raparperit saadaan jo varhain keväällä. Yleensä syödäänkin nuorimpia lehtiruoteja, koska ne ovat mehukkaimpia. Satoa korjattaessa kasvin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jottei varren tynkiä jäisi mädännyttämään pensasta. Kukintojen poistamisella ei ole vaikutusta seuraavan vuoden satoon, mutta jos kehittyvät kukkavanat poistetaan kasvukaudella, toinen sato voidaan kerätä elo-syyskuulla. Jos raparpereja on yli tarpeen, voi osan kukkavanoista päästää kukkimaan, sillä kukinto on näyttävä!

    Käyttö

    Runsaasti oksaalihappoa sisältävät ruodit nautitaan kypsennettyinä maitotuotteiden kera. Niistä tehdään jälkiruokia, hilloja ja mehuja. Ruodinpalaset voi myös pakastaa sellaisenaan talven varalle.