Raparperi Red Champagne 3 kpl

(Rheum × hybridum)

Tuotenro: 60107, Pakkauskoko: 3 kpl

Toimitusaika: alkaen huhtikuun puolivälissä

Hinta: 15,95 1595
Määrä:
Vaivaton ja pitkäikäinen.
Helppohoitoinen raparperi on hyötykasveista vaivattomimpia. Se on monivuotinen vihannes, joka on myös näyttävä lehtiperenna. Red Champagne -lajikkeen nuoret, punaiset lehtiruodit ovat mehukkaimmillaan alkukesällä. Erittäin talvenkestävä raparperi menestyy koko Suomessa.

Satokausi: alkukesä
Kasvukorkeus: 80-120 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen, varjoinen
Talvenkesto: koko maa

Pakkaus sisältää 3 juurakkoa.

Tuotantomaa Hollanti.
 

Hoito-ohjeet

  • Raparperi

    (Rheum x hybridum)

    Raparperia on helppo kasvattaa. Se on monivuotinen vihannes, josta saa näyttävän lehtiperennan, kasvukorkeus n. 60-120 cm.

    Raparperi istutetaan varhain keväällä runsasravinteiseen, kosteaan multamaahan, aurinkoiselle tai varjoiselle paikalle. Juurakot istutetaan 2-5 cm syvyyteen. Jos juurakossa on jo selkeitä alkuja, ne jätetään noin pari senttiä maanpinnan yläpuolelle. Sopiva istutusväli on yksi metri. Raparperin kasvuaika on 15-20 vuotta, mutta pensaat kannattaa jakaa noin viiden vuoden välein. Raparperimaata lannoitetaan ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen kesällä.

    Ensimmäiset raparperit saadaan jo varhain keväällä. Yleensä syödäänkin nuorimpia lehtiruoteja, koska ne ovat mehukkaimpia. Satoa korjattaessa kasvin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jottei varren tynkiä jäisi mädännyttämään pensasta. Kukintojen poistamisella ei ole vaikutusta seuraavan vuoden satoon, mutta jos kehittyvät kukkavanat poistetaan kasvukaudella, toinen sato voidaan kerätä elo-syyskuulla. Jos raparpereja on yli tarpeen, voi osan kukkavanoista päästää kukkimaan, sillä kukinto on näyttävä!

    Käyttö

    Runsaasti oksaalihappoa sisältävät ruodit nautitaan kypsennettyinä maitotuotteiden kera. Niistä tehdään jälkiruokia, hilloja ja mehuja. Ruodinpalaset voi myös pakastaa sellaisenaan talven varalle.

Osta myös

Valitse haluamasi tuotteet ja lisää Raparperi Red Champagne 3 kpl ostoskoriin.

  • Pöytäsademittari sammakko

    Pöytäsademittari sammakko

    11,95 €

  • Parsa Gijnlim 5 kpl

    Parsa Gijnlim 5 kpl

    15,95 €

  • Kekkilä Kanankakka 1 l

    Kekkilä Kanankakka 1 l

    7,95 €

Hoito-ohjeet

  • Raparperi

    (Rheum x hybridum)

    Raparperia on helppo kasvattaa. Se on monivuotinen vihannes, josta saa näyttävän lehtiperennan, kasvukorkeus n. 60-120 cm.

    Raparperi istutetaan varhain keväällä runsasravinteiseen, kosteaan multamaahan, aurinkoiselle tai varjoiselle paikalle. Juurakot istutetaan 2-5 cm syvyyteen. Jos juurakossa on jo selkeitä alkuja, ne jätetään noin pari senttiä maanpinnan yläpuolelle. Sopiva istutusväli on yksi metri. Raparperin kasvuaika on 15-20 vuotta, mutta pensaat kannattaa jakaa noin viiden vuoden välein. Raparperimaata lannoitetaan ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen kesällä.

    Ensimmäiset raparperit saadaan jo varhain keväällä. Yleensä syödäänkin nuorimpia lehtiruoteja, koska ne ovat mehukkaimpia. Satoa korjattaessa kasvin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jottei varren tynkiä jäisi mädännyttämään pensasta. Kukintojen poistamisella ei ole vaikutusta seuraavan vuoden satoon, mutta jos kehittyvät kukkavanat poistetaan kasvukaudella, toinen sato voidaan kerätä elo-syyskuulla. Jos raparpereja on yli tarpeen, voi osan kukkavanoista päästää kukkimaan, sillä kukinto on näyttävä!

    Käyttö

    Runsaasti oksaalihappoa sisältävät ruodit nautitaan kypsennettyinä maitotuotteiden kera. Niistä tehdään jälkiruokia, hilloja ja mehuja. Ruodinpalaset voi myös pakastaa sellaisenaan talven varalle.