Raparperi Red Champagne 3 kpl

(Rheum rhabarbarum)

Tuotenro: 60107, Pakkauskoko: 3 kpl

Toimitusaika: alkaen huhtikuun puolivälissä

Hinta: 15,95 1595
Määrä:
Vaivaton ja pitkäikäinen.
Helppohoitoinen raparperi on hyötykasveista vaivattomimpia. Se on monivuotinen ja monikäyttöinen vihannes, joka on myös koristeellinen lehtiperenna. Red Champagne -lajikkeen nuoret, punaiset lehtiruodit ovat mehukkaimmillaan alkukesällä. Erittäin talvenkestävä raparperi menestyy koko Suomessa.

Satokausi: alkukesä
Kasvukorkeus: 80-120 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen, varjoinen
Talvenkesto: koko maa

Pakkaus sisältää 3 juurakkoa.

Tuotantomaa Hollanti.
 

Hoito-ohjeet

  • Tarharaparperi

    (Rheum rhabarbarum)
     

    KASVUPAIKKA: aurinkoinen, puolivarjoinen, varjoinen

    KASVUALUSTA: tuore tai kostea, runsasravinteinen

    ISTUTUSVÄLI: n. 100 cm

    KORKEUS: 80-120 cm

    KUKINTA: kesäkuu

    KUKAN VÄRI: valkoinen

    SATO-AIKA: alkukesä

    TALVENKESTÄVYYS: koko maa

    ISTUTUS JA HOITO
    Raparperi viihtyy auringosta varjoon eikä vaadi juuri mitään hoitoa. Sopiva kasvualusta on mielellään runsasravinteinen ja tuore tai kostea multamaa. Juurakot istutetaan 2-5 cm syvyyteen. Jos juurakossa on jo selkeitä alkuja, ne jätetään noin pari senttiä maanpinnan yläpuolelle. Sopiva istutusväli on n. 100 cm. Raparperin kasvuaika on 15-20 vuotta, mutta pensaat kannattaa jakaa noin viiden vuoden välein. Raparperimaata voidaan lannoittaa ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen kesällä. Kukintojen poistamisella ei ole vaikutusta seuraavan vuoden satoon, mutta jos kehittyvät kukkavarret poistetaan kasvukaudella, toinen sato voidaan kerätä elo-syyskuulla. Jos raparpereja on yli tarpeen, loppujen kukkavarsien voi antaa kukkia.

    SADONKORJUU JA KÄYTTÖ
    Ensimmäiset raparperit saadaan jo varhain keväällä. Yleensä ravinnoksi käytetään nuoret ja mehukkaat lehtiruodit. Satoa korjattaessa kasvin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jottei varren tynkiä jäisi mädännyttämään pensasta. Mehukkaan kirpakat, runsaasti oksaalihappoa sisältävät lehtiruodit nautitaan mielellään maitotuotteiden kera. Raparperista voi tehdä mm. jälkiruokia, hilloja ja mehuja. Lehtiruodit sopivat pilkottuna myös pakastamiseen.

Hoito-ohjeet

  • Tarharaparperi

    (Rheum rhabarbarum)
     

    KASVUPAIKKA: aurinkoinen, puolivarjoinen, varjoinen

    KASVUALUSTA: tuore tai kostea, runsasravinteinen

    ISTUTUSVÄLI: n. 100 cm

    KORKEUS: 80-120 cm

    KUKINTA: kesäkuu

    KUKAN VÄRI: valkoinen

    SATO-AIKA: alkukesä

    TALVENKESTÄVYYS: koko maa

    ISTUTUS JA HOITO
    Raparperi viihtyy auringosta varjoon eikä vaadi juuri mitään hoitoa. Sopiva kasvualusta on mielellään runsasravinteinen ja tuore tai kostea multamaa. Juurakot istutetaan 2-5 cm syvyyteen. Jos juurakossa on jo selkeitä alkuja, ne jätetään noin pari senttiä maanpinnan yläpuolelle. Sopiva istutusväli on n. 100 cm. Raparperin kasvuaika on 15-20 vuotta, mutta pensaat kannattaa jakaa noin viiden vuoden välein. Raparperimaata voidaan lannoittaa ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen kesällä. Kukintojen poistamisella ei ole vaikutusta seuraavan vuoden satoon, mutta jos kehittyvät kukkavarret poistetaan kasvukaudella, toinen sato voidaan kerätä elo-syyskuulla. Jos raparpereja on yli tarpeen, loppujen kukkavarsien voi antaa kukkia.

    SADONKORJUU JA KÄYTTÖ
    Ensimmäiset raparperit saadaan jo varhain keväällä. Yleensä ravinnoksi käytetään nuoret ja mehukkaat lehtiruodit. Satoa korjattaessa kasvin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jottei varren tynkiä jäisi mädännyttämään pensasta. Mehukkaan kirpakat, runsaasti oksaalihappoa sisältävät lehtiruodit nautitaan mielellään maitotuotteiden kera. Raparperista voi tehdä mm. jälkiruokia, hilloja ja mehuja. Lehtiruodit sopivat pilkottuna myös pakastamiseen.