Punamarjakanukka

(Cornus mas, Marjapensaat)

Tuotenro: 62523, Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika: alkaen huhtikuun puolivälissä

Hinta: 0,00 0

Ei tällä hetkellä myynnissä.

Ikivanha hyöty- ja koristepensas.
Punamarjakanukalla on muualla Euroopassa pitkä historia hyöty- ja koristepensaana sekä työkalujen materiaalina. Kasvutavaltaan se on puumainen pensas, jonka näyttävän keltainen kukinta puhkeaa keväällä ennen lehtien avautumista. Pisaranmalliset, syötävät ja mehukkaat marjat ovat makeanhappamia, joten niistä saa esim. erinomaista mehua ja hilloa. Kypsät marjat ovat tummanpunaisia ja ne irtoavat helposti pensaasta ravistamalla. Toimituskorkeus 20-25 cm.

PERHOSKASVI

Kukinta: toukokuu
Satokausi: elo-syyskuu
Kasvukorkeus: 2-5 metriä
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen
Vyöhykkeille: I-II (III)

Pakkaus sisältää yhden taimen 14 cm ruukussa.

Tuotantomaa Hollanti.
 

Hoito-ohjeet

  • Punamarjakanukka

    (Cornus mas)


    KASVUPAIKKA: aurinkoinen, puolivarjoinen

    KASVUALUSTA: tuore, kalkittu, vettäläpäisevä, runsasravinteinen ja hiekkapitoinen

    ISTUTUSVÄLI: 3-4 metriä

    KORKEUS: 2-5 metriä

    KUKINTA-AIKA: toukokuu

    KUKAN VÄRI: keltainen

    SATOKAUSI: elo-syyskuu

    TALVENKESTÄVYYS: I-II (III)

    Punamarjakanukka ei kaipaa säännöllistä leikkaamista. Oliivin tai päärynätomaatin muotoiset ja melko happamat marjat sopivat hyvin mehuihin ja hilloihin. Marjat ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet tummanpunaisen värin ja ovat hieman pehmenneitä. Marjat on helpointa kerätä ravistamalla oksia. 

Osta myös

Valitse haluamasi tuotteet ja lisää Punamarjakanukka ostoskoriin.

Hoito-ohjeet

  • Punamarjakanukka

    (Cornus mas)


    KASVUPAIKKA: aurinkoinen, puolivarjoinen

    KASVUALUSTA: tuore, kalkittu, vettäläpäisevä, runsasravinteinen ja hiekkapitoinen

    ISTUTUSVÄLI: 3-4 metriä

    KORKEUS: 2-5 metriä

    KUKINTA-AIKA: toukokuu

    KUKAN VÄRI: keltainen

    SATOKAUSI: elo-syyskuu

    TALVENKESTÄVYYS: I-II (III)

    Punamarjakanukka ei kaipaa säännöllistä leikkaamista. Oliivin tai päärynätomaatin muotoiset ja melko happamat marjat sopivat hyvin mehuihin ja hilloihin. Marjat ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet tummanpunaisen värin ja ovat hieman pehmenneitä. Marjat on helpointa kerätä ravistamalla oksia.