Oregano

(Oreganum vulgare L.)

Tuotenro: 17140, Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika n. viikko.

Hinta: 2,95 295
Määrä:
Pizza- ja tomaattiruokien suosittu perusmauste.
Oregano eli mäkimeirami on helppo kasvattaa avomaalla tai isossa ruukussa koko vuoden. Esikasvatetaan sisällä ja taimet siirretään ulos vasta kylmien mentyä. Siemenpussista löydät selkeät kylvö- ja viljelyohjeet.

Pakkaus sisältää yhden siemenpussin, 2250 siementä/pussi.

Hoito ohjeet

 • Siemenet

  SIEMENISTÄ KASVATETTAVAT LAJIT

  ESIKASVATUS

  Siementen kylvö aloitetaan huhti-kesäkuussa kasvilajin mukaan. Jos laji vaatii esikasvatusta, kylvetään siemenet huhtikuussa sisälle. Kylvömullaksi sopii hiekansekainen multa esim. altakastelu- ja kaktusmulta. Liian voimakkaasti lannoitetussa alustassa siemenet eivät idä. Nyrkkisääntö siementen kylvämisessä on, että siementen päälle tulee hiekkapitoista multaa 2-3 kertaa siemenen oma paksuus. Kylvöksen tulee säilyä tasaisen kosteana koko itämisajan. Liika märkyys kuitenkin tukehduttaa siemenet ja taimet. Taimien noustua pintaan ne asetetaan mahdollisimman valoisaan paikkaan. Mieto lannoittaminen aloitetaan, kun taimet ovat saaneet ensimmäiset kasvulehtensä ja kasvaneet muutaman sentin mittaisiksi. Kun on aika istuttaa taimet ulos, ne sopeutuvat helpommin, kun ne totutetaan pikkuhiljaa olojen muutokseen. Taimia voi karaista viikon verran viemällä ne lämpiminä päivinä ulos ja tuomalla yöksi sisään. Jos esikasvatetut taimet ovat päässeet taimikasvatuksen aikana venymään, ne yleensä voidaan istuttaa lopulliselle kasvupaikalleen hieman entistä syvempään.

   

  VIHANNEKSET

  VIHERSIPULI

  Yksivuotinen kepasipuli. Siemenet kylvetään keväällä avomaalle heti, kun maa on muokattavissa. Riviväli n. 20 cm. Parhaiten vihersipuli kasvaa hiekkamultamaassa. Satoa korjataan tuoreena pitkin kesää.

  KIINANSIPULI

  Monivuotinen, ruohosipulia muistuttava maustekasvi. Sen lehdet tuoksuvat valkosipulilta. Kiinansipulin kukat ovat valkoisia koristeellisia sarjakukintoja. Kiinansipuli ei aiheuta jälkituoksuja, ja sitä käytetäänkin valkosipulin asemasta.

  PUNAJUURI

  Vaatimaton kasvi sekä maan laadun, että lannoituksen suhteen. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. ´Red Egyptian´ on aikainen lajike, muodoltaan litteänpyöreä. Sopii tuorekäyttöön, sekä säilöntään.

  PITKÄPUNAJUURI

  Vaatimaton kasvi sekä maan laadun, että lannoituksen suhteen. ´Forono F1´ on pitkänomainen, josta on helppo leikata viipaleita. Se sopii erityisesti säilöntään.

  NAURIS

  Vaatimaton kasvi, joka ei vaadi paljon kasvualustalta. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. ´Goldball´ on litteän pyöreä keltamaltoinen syysnauris.

  AVOMAANKURKKU

  Avomaankurkku vaatii lämpimän kasvupaikan. Siemenet kylvetään joko suoraan avomaalle kesäkuussa tai esikasvatetaan, jolloin sato aikaistuu.

  KESÄKURPITSA

  Kesäkurpitsa pitää runsasravinteisesta maasta ja lämpimästä kasvupaikasta. Siemenet voi kylvää huhti-toukokuussa ja esikasvattaa sisällä tai kylvää suoraan ulos kesäkuussa. Lajike ´Diamant F1´ on vihreä, pitkänomainen ja helppo viljeltävä. Sen maku on parhaimmillaan alle 20 cm:n mittainen.

  KORISTEKURPITSA

  Sekoitus pienihedelmäisiä, koristeellisia kurpitsalajikkeita. Koristekurpitsa vaatii lämpimän kasvupaikan ja runsaan lannoituksen. Siemenet kylvetään huhtikuussa ja taimet istutetaan kesäkuussa kasvupaikalle. Hedelmät kuivataan koristekäyttöön.

  PORKKANA

  Menestyy parhaiten kevyehkössä maassa. Siemenet kylvetään mahdollisimman varhain keväällä. Harvennetaan tarvittaessa. ´Nantes 2´ on aikainen, hyvänmakuinen lajike. Se sopii erityisesti tuorekäyttöön.

  RETIISI

  Nopeakasvuinen vihannes, jota voidaan kylvää useita kertoja kesän aikana. Maku kehittyy parhaimmilleen, kun kosteus pidetään tasaisena. ´Cherry Belle´ on punainen, pyöreä juurinen lajike.

  PINAATTI

  Pinaatti viihtyy multavassa, kuohkeassa maassa. Se menestyy viileänäkin kesänä, mutta ei siedä kuivuutta. Taimikasvatus on suotavaa, koska siemenet itävät hitaasti, mutta voidaan kylvää keväällä myös suoraan avomaalle.

  JÄÄSALAATTI

  ´Great Lakes 118´ on rapealehtinen, satoisa salaatti, jolla on suuret, kiinteät ja hyvänmakuiset kerät. Siemenet kylvetään huhtikuussa esikasvatukseen tai kesäkuussa suoraan avomaalle. Taimet istutetaan avomaalle 25 cm:n välein.

  KERÄSALAATTI

  ´Neckarriesen´ on nopeakasvuinen lajike, jolla on suuret, tasamuotoiset kerät. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle.

  LEHTISALAATTI

  ´Australian´ on nopeakasvuinen, pehmeälehtinen ja vaaleanvihreä salaatti, jota voidaan kylvää useita kertoja kesän aikana. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle.

  TAMMENLEHTISALAATTI

  ´Bowl´:n lehdet ovat kauniin vihreät ja muistuttavat malliltaan tammenlehteä. Siemeniä kylvetään useita kertoja kesässä rivikylvönä suoraan avomaalle.

  BATAVIASALAATTI

  Sopii avomaa- sekä kasvihuoneviljelyyn. Kerät ovat koristeelliset, tiheä- ja kähärälehtiset, joissa on punaiset reunat.

  VAHAPAPU JA PENSASPAPU

  Pavut kylvetään avomaalle maan lämmettyä ja keväthallojen mentyä kesäkuussa. Ne viihtyvät parhaiten lämpimällä, valoisalla ja suojaisella kasvupaikalla. Siemenet kylvetään noin 10-15 cm välein. Kylvös peitetään hyvin. ´Golddukat Sp´ on keltapalkoinen, aikainen vahapapu. Pensaspapu ´Saxonia´ on satoisa ja maukas lajike.

  SOKERIHERNE JA SILPOYDINHERNE

  Siemenet kannattaa kylvää vasta maan lämmettyä. Kasvuharson käyttö aikaistaa satoa. Aikaisen ja matalan ´De Grace´ -sokeriherneen herneet ovat hyvin makeita ja pienehköjä. Silpoydinherne ´Kelvedon Wonder´ on matalakasvuinen ja aikainen. Sen hyvänlaatuiset herneet ovat suuria ja maukkaita. Ne sopivat tuorekäyttöön ja pakastukseen.

  TOMAATIT

  AMPPELITOMAATTI: Hyvin makea ja aromaattinen parveke- ja amppelitomaatti. Tiiviin ja matalan kasvutapansa ansiosta tämä lajike ei tarvitse latvontaa. Kylvetään huhtikuussa esikasvatukseen.

  KIRSIKKATOMAATTI: Erittäin pidetty minitomaatti. Sen kohtalaisen suuret hedelmät (halk. 3-4 cm) ovat erittäin maukkaita. ´Gardeners Delight´ on kasvuvoimainen ja runsassatoinen lajike. Kasvihuoneeseen sekä avomaalle.

   

  YRTIT

  RUOHOSIPULI

  Viihtyy parhaiten multavassa, tasaisen kosteassa ja ravinteikkaassa maassa. Kylvetään suoraan avomaalle. Monivuotinen.

  TILLI

  Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. Voidaan kylvää useita kertoja kesän aikana. Yksivuotinen.

  RAKUUNA

  Hienoarominen yrttimauste, jota käytetään sekä kuivattuna että tuoreena. Ensimmäisenä vuonna rakuunan taimet kasvatetaan sisällä ja viedään kesän lämmetessä ulos. Monivuotinen.

  LAVENTELI

  Koristeellinen sinikukkainen tuoksuyrtti. Siemenet kylvetään sisälle huhtikuussa ja taimet istutetaan ulos kesäkuussa. Käytetään ruukkukasvina ja kukkaryhmissä. Monivuotinen.

  VIHANNESKRASSI

  Kapealehtinen, pirteän kirpeä salaattivihannes. Siemeniä kylvetään useaan kertaan kesän aikana suoraan avomaalle tai matalaan astiaan.

  SITRUUNAMELISSA

  Hyväntuoksuinen mausteyrtti. Helppo kasvattaa avomaalla tai ruukussa. Taimikasvatus aloitetaan huhtikuussa. Monivuotinen.

  BASILIKA

  Hyvä yleismauste. Sopii kasvatettavaksi ruukussa tai valoisalla, suojaisessa paikassa avomaalla. Satoa leikataan koko kasvukauden ajan vain vähän kerrallaan. Taimet kasvatetaan sisällä ja siirretään ulos kesäkuussa. Talvehtii heikosti.

  SITRUUNABASILIKA

  Sitruunanmakuinen ja tuoksuinen basilika. Suosittu tuoreyrtti, jota voidaan käyttää myös kuivattuna. Taimikasvatus sisällä ja siirto ulos kesäkuussa. Yksivuotinen.

  OREGANO

  Pizza- ja tomaattiruokien suosittu perusmauste. Esikasvatetaan sisällä ja taimet siirretään ulos vasta kylmien mentyä. Helppo kasvattaa avomaalla tai isossa ruukussa koko vuoden. Monivuotinen.

  PERSILJA

  Suosittu, aromaattinen lehtimauste. Taimikasvatus on suotavaa, koska siemenet itävät hitaasti. Kaksivuotinen.

  TIMJAMI

  Koristeellinen yleisyrttimauste. Voidaan kasvattaa avomaalla tai ruukussa. Esikasvatus sisällä. Monivuotinen.

  KISSANRUOHO

  Nopeakasvuinen koristeheinä. Yksivuotinen.

   

  KUKAT 

  RUISKAUNOKKI

  Vanha, kauniin sininen koristekasvi. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen tai puolivarjoisa ja kasvualustan ravinteikas. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. Ruiskaunokki kasvaa noin 60-80 cm:n korkuiseksi ja kukkii heinä-syyskuussa. Yksivuotinen.

  SILKKIKUKAT

  Näyttävät, nopeakasvuiset silkkikukat viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla läpäisevässä hiekkamaassa. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. Silkkikukat kasvavat 40-50 cm:n korkuiseksi ja kukkivat heinä-elokuussa. Yksivuotinen.

  KESÄHARSO

  Erityisen hieno leikkokukkana. Kesäharso viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Siemenet kylvetään touko-kesäkuussa. Kesäharso kasvaa 45-60 cm:n korkuiseksi ja kukkii kesä-elokuussa. Yksivuotinen.

  AURINGONKUKAT

  Auringonkukat viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, ravinteikkaassa maassa. Siemenet voidaan kylvää suoraan kasvupaikalleen. Kukinta elo-syyskuussa. Siitepölyttömälle ´Sunbeam F1´- jättiläisauringonkukkalajikkeelle on ominaista lyhyt viljelyaika, noin 14-15 viikkoa. Kasvukorkeus noin 120 cm. Auringonkukka ´Sunspot´ sopii hyvin kasvatettavaksi ruukkuihin, sisälle ja ulos. Se kasvaa 30-50 cm:n korkuiseksi. Viljelyaika kylvöstä kukintaan 12-14 viikkoa. Yksivuotisia.

  TUOKSUHERNEET

  Suurikukkainen, ryhmä- ja parvekekasviksi sopiva sekoitus. Tuoksuherne kukkii heinä-elokuussa ja kasvaa noin 130 cm:n korkuiseksi. Siemenet kylvetään huhtikuussa avomaan kasvatusta varten. Yksivuotinen.

  KESÄMALVIKKI

  Hallaa kestävä, näyttävä kukka. Malvikki viihtyy auringossa, vettäläpäisevässä maassa. Se kukkii heinä-syyskuussa ja kasvaa 50-60 cm:n korkuiseksi. Lyhyt esikasvatus tai kylvö suoraan avomaalle kesäkuussa. Yksivuotinen.

  LEMMIKKI

  Helppo, kauniskukkainen lajike. Lemmikin ihanteellinen kasvupaikka on puolivarjoinen, multava ja kosteahko. Siemenet kylvetään suoraan kasvupaikalle. Kukinta touko-kesäkuussa. Kasvaa noin 20-30 cm:n korkuiseksi. Monivuotinen.

  SINISIEVIKKI

  Hallankestävä kivikko- ja reunakasvi. Sinisievikki kylvetään suoraan kasvupaikalle. Kukinta heinä-syyskuussa ja kasvaa 15-20 cm korkeaksi. Yksivuotinen.

  SIPERIANUNIKOT

  Helppohoitoinen, monivuotinen kukka. Unikot viihtyvät kuivahkoilla kasvupaikoilla, laihassa maassa. Kukinta touko-syyskuussa. Voidaan esikasvattaa tai kylvää suoraan kasvupaikalle. Kasvukorkeus noin 25-30 cm.

  RUUSUPAPU

  Nopeakasvuinen ja rehevä köynnös, joka vaatii tuen. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle, kun maa on lämmennyt riittävästi. Ruusupavun nuoret palot ovat syötäviä. Kukinta heinäkuussa. Yksivuotinen.

  KORISTEKRASSIT

  Koristekrassit viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla, vettäläpäisevässä maassa. Liiallinen lannoitus lisää lehtikasvua kukinnan kustannuksella. Kukkii kesäkuusta syyskuulle asti. Siemenet kylvetään esikasvatukseen huhtikuussa tai suoraan avomaalle toukokuussa. Pensaskrassi on matalakasvuinen, noin 20 cm. Köynnöskrassi kasvaa n. 2-3 metrin korkuiseksi. Yksivuotisia.

   

   

Hoito ohjeet

 • Siemenet

  SIEMENISTÄ KASVATETTAVAT LAJIT

  ESIKASVATUS

  Siementen kylvö aloitetaan huhti-kesäkuussa kasvilajin mukaan. Jos laji vaatii esikasvatusta, kylvetään siemenet huhtikuussa sisälle. Kylvömullaksi sopii hiekansekainen multa esim. altakastelu- ja kaktusmulta. Liian voimakkaasti lannoitetussa alustassa siemenet eivät idä. Nyrkkisääntö siementen kylvämisessä on, että siementen päälle tulee hiekkapitoista multaa 2-3 kertaa siemenen oma paksuus. Kylvöksen tulee säilyä tasaisen kosteana koko itämisajan. Liika märkyys kuitenkin tukehduttaa siemenet ja taimet. Taimien noustua pintaan ne asetetaan mahdollisimman valoisaan paikkaan. Mieto lannoittaminen aloitetaan, kun taimet ovat saaneet ensimmäiset kasvulehtensä ja kasvaneet muutaman sentin mittaisiksi. Kun on aika istuttaa taimet ulos, ne sopeutuvat helpommin, kun ne totutetaan pikkuhiljaa olojen muutokseen. Taimia voi karaista viikon verran viemällä ne lämpiminä päivinä ulos ja tuomalla yöksi sisään. Jos esikasvatetut taimet ovat päässeet taimikasvatuksen aikana venymään, ne yleensä voidaan istuttaa lopulliselle kasvupaikalleen hieman entistä syvempään.

   

  VIHANNEKSET

  VIHERSIPULI

  Yksivuotinen kepasipuli. Siemenet kylvetään keväällä avomaalle heti, kun maa on muokattavissa. Riviväli n. 20 cm. Parhaiten vihersipuli kasvaa hiekkamultamaassa. Satoa korjataan tuoreena pitkin kesää.

  KIINANSIPULI

  Monivuotinen, ruohosipulia muistuttava maustekasvi. Sen lehdet tuoksuvat valkosipulilta. Kiinansipulin kukat ovat valkoisia koristeellisia sarjakukintoja. Kiinansipuli ei aiheuta jälkituoksuja, ja sitä käytetäänkin valkosipulin asemasta.

  PUNAJUURI

  Vaatimaton kasvi sekä maan laadun, että lannoituksen suhteen. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. ´Red Egyptian´ on aikainen lajike, muodoltaan litteänpyöreä. Sopii tuorekäyttöön, sekä säilöntään.

  PITKÄPUNAJUURI

  Vaatimaton kasvi sekä maan laadun, että lannoituksen suhteen. ´Forono F1´ on pitkänomainen, josta on helppo leikata viipaleita. Se sopii erityisesti säilöntään.

  NAURIS

  Vaatimaton kasvi, joka ei vaadi paljon kasvualustalta. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. ´Goldball´ on litteän pyöreä keltamaltoinen syysnauris.

  AVOMAANKURKKU

  Avomaankurkku vaatii lämpimän kasvupaikan. Siemenet kylvetään joko suoraan avomaalle kesäkuussa tai esikasvatetaan, jolloin sato aikaistuu.

  KESÄKURPITSA

  Kesäkurpitsa pitää runsasravinteisesta maasta ja lämpimästä kasvupaikasta. Siemenet voi kylvää huhti-toukokuussa ja esikasvattaa sisällä tai kylvää suoraan ulos kesäkuussa. Lajike ´Diamant F1´ on vihreä, pitkänomainen ja helppo viljeltävä. Sen maku on parhaimmillaan alle 20 cm:n mittainen.

  KORISTEKURPITSA

  Sekoitus pienihedelmäisiä, koristeellisia kurpitsalajikkeita. Koristekurpitsa vaatii lämpimän kasvupaikan ja runsaan lannoituksen. Siemenet kylvetään huhtikuussa ja taimet istutetaan kesäkuussa kasvupaikalle. Hedelmät kuivataan koristekäyttöön.

  PORKKANA

  Menestyy parhaiten kevyehkössä maassa. Siemenet kylvetään mahdollisimman varhain keväällä. Harvennetaan tarvittaessa. ´Nantes 2´ on aikainen, hyvänmakuinen lajike. Se sopii erityisesti tuorekäyttöön.

  RETIISI

  Nopeakasvuinen vihannes, jota voidaan kylvää useita kertoja kesän aikana. Maku kehittyy parhaimmilleen, kun kosteus pidetään tasaisena. ´Cherry Belle´ on punainen, pyöreä juurinen lajike.

  PINAATTI

  Pinaatti viihtyy multavassa, kuohkeassa maassa. Se menestyy viileänäkin kesänä, mutta ei siedä kuivuutta. Taimikasvatus on suotavaa, koska siemenet itävät hitaasti, mutta voidaan kylvää keväällä myös suoraan avomaalle.

  JÄÄSALAATTI

  ´Great Lakes 118´ on rapealehtinen, satoisa salaatti, jolla on suuret, kiinteät ja hyvänmakuiset kerät. Siemenet kylvetään huhtikuussa esikasvatukseen tai kesäkuussa suoraan avomaalle. Taimet istutetaan avomaalle 25 cm:n välein.

  KERÄSALAATTI

  ´Neckarriesen´ on nopeakasvuinen lajike, jolla on suuret, tasamuotoiset kerät. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle.

  LEHTISALAATTI

  ´Australian´ on nopeakasvuinen, pehmeälehtinen ja vaaleanvihreä salaatti, jota voidaan kylvää useita kertoja kesän aikana. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle.

  TAMMENLEHTISALAATTI

  ´Bowl´:n lehdet ovat kauniin vihreät ja muistuttavat malliltaan tammenlehteä. Siemeniä kylvetään useita kertoja kesässä rivikylvönä suoraan avomaalle.

  BATAVIASALAATTI

  Sopii avomaa- sekä kasvihuoneviljelyyn. Kerät ovat koristeelliset, tiheä- ja kähärälehtiset, joissa on punaiset reunat.

  VAHAPAPU JA PENSASPAPU

  Pavut kylvetään avomaalle maan lämmettyä ja keväthallojen mentyä kesäkuussa. Ne viihtyvät parhaiten lämpimällä, valoisalla ja suojaisella kasvupaikalla. Siemenet kylvetään noin 10-15 cm välein. Kylvös peitetään hyvin. ´Golddukat Sp´ on keltapalkoinen, aikainen vahapapu. Pensaspapu ´Saxonia´ on satoisa ja maukas lajike.

  SOKERIHERNE JA SILPOYDINHERNE

  Siemenet kannattaa kylvää vasta maan lämmettyä. Kasvuharson käyttö aikaistaa satoa. Aikaisen ja matalan ´De Grace´ -sokeriherneen herneet ovat hyvin makeita ja pienehköjä. Silpoydinherne ´Kelvedon Wonder´ on matalakasvuinen ja aikainen. Sen hyvänlaatuiset herneet ovat suuria ja maukkaita. Ne sopivat tuorekäyttöön ja pakastukseen.

  TOMAATIT

  AMPPELITOMAATTI: Hyvin makea ja aromaattinen parveke- ja amppelitomaatti. Tiiviin ja matalan kasvutapansa ansiosta tämä lajike ei tarvitse latvontaa. Kylvetään huhtikuussa esikasvatukseen.

  KIRSIKKATOMAATTI: Erittäin pidetty minitomaatti. Sen kohtalaisen suuret hedelmät (halk. 3-4 cm) ovat erittäin maukkaita. ´Gardeners Delight´ on kasvuvoimainen ja runsassatoinen lajike. Kasvihuoneeseen sekä avomaalle.

   

  YRTIT

  RUOHOSIPULI

  Viihtyy parhaiten multavassa, tasaisen kosteassa ja ravinteikkaassa maassa. Kylvetään suoraan avomaalle. Monivuotinen.

  TILLI

  Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. Voidaan kylvää useita kertoja kesän aikana. Yksivuotinen.

  RAKUUNA

  Hienoarominen yrttimauste, jota käytetään sekä kuivattuna että tuoreena. Ensimmäisenä vuonna rakuunan taimet kasvatetaan sisällä ja viedään kesän lämmetessä ulos. Monivuotinen.

  LAVENTELI

  Koristeellinen sinikukkainen tuoksuyrtti. Siemenet kylvetään sisälle huhtikuussa ja taimet istutetaan ulos kesäkuussa. Käytetään ruukkukasvina ja kukkaryhmissä. Monivuotinen.

  VIHANNESKRASSI

  Kapealehtinen, pirteän kirpeä salaattivihannes. Siemeniä kylvetään useaan kertaan kesän aikana suoraan avomaalle tai matalaan astiaan.

  SITRUUNAMELISSA

  Hyväntuoksuinen mausteyrtti. Helppo kasvattaa avomaalla tai ruukussa. Taimikasvatus aloitetaan huhtikuussa. Monivuotinen.

  BASILIKA

  Hyvä yleismauste. Sopii kasvatettavaksi ruukussa tai valoisalla, suojaisessa paikassa avomaalla. Satoa leikataan koko kasvukauden ajan vain vähän kerrallaan. Taimet kasvatetaan sisällä ja siirretään ulos kesäkuussa. Talvehtii heikosti.

  SITRUUNABASILIKA

  Sitruunanmakuinen ja tuoksuinen basilika. Suosittu tuoreyrtti, jota voidaan käyttää myös kuivattuna. Taimikasvatus sisällä ja siirto ulos kesäkuussa. Yksivuotinen.

  OREGANO

  Pizza- ja tomaattiruokien suosittu perusmauste. Esikasvatetaan sisällä ja taimet siirretään ulos vasta kylmien mentyä. Helppo kasvattaa avomaalla tai isossa ruukussa koko vuoden. Monivuotinen.

  PERSILJA

  Suosittu, aromaattinen lehtimauste. Taimikasvatus on suotavaa, koska siemenet itävät hitaasti. Kaksivuotinen.

  TIMJAMI

  Koristeellinen yleisyrttimauste. Voidaan kasvattaa avomaalla tai ruukussa. Esikasvatus sisällä. Monivuotinen.

  KISSANRUOHO

  Nopeakasvuinen koristeheinä. Yksivuotinen.

   

  KUKAT 

  RUISKAUNOKKI

  Vanha, kauniin sininen koristekasvi. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen tai puolivarjoisa ja kasvualustan ravinteikas. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. Ruiskaunokki kasvaa noin 60-80 cm:n korkuiseksi ja kukkii heinä-syyskuussa. Yksivuotinen.

  SILKKIKUKAT

  Näyttävät, nopeakasvuiset silkkikukat viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla läpäisevässä hiekkamaassa. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle. Silkkikukat kasvavat 40-50 cm:n korkuiseksi ja kukkivat heinä-elokuussa. Yksivuotinen.

  KESÄHARSO

  Erityisen hieno leikkokukkana. Kesäharso viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Siemenet kylvetään touko-kesäkuussa. Kesäharso kasvaa 45-60 cm:n korkuiseksi ja kukkii kesä-elokuussa. Yksivuotinen.

  AURINGONKUKAT

  Auringonkukat viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, ravinteikkaassa maassa. Siemenet voidaan kylvää suoraan kasvupaikalleen. Kukinta elo-syyskuussa. Siitepölyttömälle ´Sunbeam F1´- jättiläisauringonkukkalajikkeelle on ominaista lyhyt viljelyaika, noin 14-15 viikkoa. Kasvukorkeus noin 120 cm. Auringonkukka ´Sunspot´ sopii hyvin kasvatettavaksi ruukkuihin, sisälle ja ulos. Se kasvaa 30-50 cm:n korkuiseksi. Viljelyaika kylvöstä kukintaan 12-14 viikkoa. Yksivuotisia.

  TUOKSUHERNEET

  Suurikukkainen, ryhmä- ja parvekekasviksi sopiva sekoitus. Tuoksuherne kukkii heinä-elokuussa ja kasvaa noin 130 cm:n korkuiseksi. Siemenet kylvetään huhtikuussa avomaan kasvatusta varten. Yksivuotinen.

  KESÄMALVIKKI

  Hallaa kestävä, näyttävä kukka. Malvikki viihtyy auringossa, vettäläpäisevässä maassa. Se kukkii heinä-syyskuussa ja kasvaa 50-60 cm:n korkuiseksi. Lyhyt esikasvatus tai kylvö suoraan avomaalle kesäkuussa. Yksivuotinen.

  LEMMIKKI

  Helppo, kauniskukkainen lajike. Lemmikin ihanteellinen kasvupaikka on puolivarjoinen, multava ja kosteahko. Siemenet kylvetään suoraan kasvupaikalle. Kukinta touko-kesäkuussa. Kasvaa noin 20-30 cm:n korkuiseksi. Monivuotinen.

  SINISIEVIKKI

  Hallankestävä kivikko- ja reunakasvi. Sinisievikki kylvetään suoraan kasvupaikalle. Kukinta heinä-syyskuussa ja kasvaa 15-20 cm korkeaksi. Yksivuotinen.

  SIPERIANUNIKOT

  Helppohoitoinen, monivuotinen kukka. Unikot viihtyvät kuivahkoilla kasvupaikoilla, laihassa maassa. Kukinta touko-syyskuussa. Voidaan esikasvattaa tai kylvää suoraan kasvupaikalle. Kasvukorkeus noin 25-30 cm.

  RUUSUPAPU

  Nopeakasvuinen ja rehevä köynnös, joka vaatii tuen. Siemenet kylvetään suoraan avomaalle, kun maa on lämmennyt riittävästi. Ruusupavun nuoret palot ovat syötäviä. Kukinta heinäkuussa. Yksivuotinen.

  KORISTEKRASSIT

  Koristekrassit viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla, vettäläpäisevässä maassa. Liiallinen lannoitus lisää lehtikasvua kukinnan kustannuksella. Kukkii kesäkuusta syyskuulle asti. Siemenet kylvetään esikasvatukseen huhtikuussa tai suoraan avomaalle toukokuussa. Pensaskrassi on matalakasvuinen, noin 20 cm. Köynnöskrassi kasvaa n. 2-3 metrin korkuiseksi. Yksivuotisia.