Japaninruusukvitteni Venus
(Chaenomeles japonica)
Tuotenro: 67359, Pakkauskoko: 1 kpl
Toimitusaika:
Ei tällä hetkellä myynnissä.
Suuret, C-vitamiinia ja pektiiniä sisältävät hedelmät kypsyvät elo-syyskuun vaihteessa. Kypsyessään ne muuttuvat vihreästä kirkkaankeltaisiksi ja muistuttavat tuoksultaan ja maultaan sitrushedelmiä. Hedelmistä saat loihdittua esimerkiksi herkullista mehua, hilloa ja marmeladia. Hedelmistä poistetaan haitallisia aineita sisältävät siemenet ennen käyttöä. 'Venus' muodostaa hedelmiä yksinkin, mutta hyötyy huomattavasti ristipölytyksestä. Toimituskorkeus 40-50 cm.
Kukinta: touko-kesäkuu
Kasvukorkeus: 50-70 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, suojainen
Vyöhykkeille: I-III (IV)
Pakkaus sisältää yhden 3 litran astiataimen.
Hoito-ohjeet
-
Japaninruusukvitteni
(Chaenomeles japonica)
KORKEUS: 50-80 cm
KUKINTA-AIKA: touko-kesäkuu
KASVUPAIKKA: suojaisa, lämmin, aurinkoinen
TALVENKESTÄVYYS: I-II (III)
KUKAN VÄRI: oranssinpunainen
KASVUALUSTA: kuohkea, hyvin vettä läpäisevä, reilusti kalkittu, hiekka- tai sorapitoinen multamaa
ISTUTUSVÄLI: 50-100 cm
Japaninruusukvittenin kukat ja hedelmät kehittyvät edellisen vuoden versoihin, joten voimakasta leikkaamista vältetään. Paleltuneita verson kärkiä, vanhoja ja heikkoja oksia voi poistaa kevättalvisin. Rikkakasvit pidetään kurissa juuristolta. Tiheäkasvuinen ja yleensä okainen japaninruusukvitteni on terve ja tuholaisvapaa, mutta se kannattaa suojata kuitenkin myyriltä ja jäniksiltä. Japaninruusukvitteni kasvattaa voimakkaan paalujuuren joten siirtäminen voi olla myöhempinä vuosina hankalaa. Runsasluminen paikka parantaa talvenkestoa.
Ruusukvittenit ovat ristipölytteisiä, joten jos halutaan hedelmiä, lähistöllä tulee olla toista lajiketta. Pensaan tyvellä rykelminä kasvavat hedelmät kypsyvät myöhään syys-lokakuussa. Kypsyessään hedelmät muuttuvat vihreästä kirkkaankeltaisiksi ja tuoksuvat ja maistuvat sitruunamaiselle. Hedelmät ovat melko arkoja pakkaselle, mutta ne jatkavat kypsymistään sisätiloissa. Siemenkodissa on kymmeniä lievästi myrkyllisiä siemeniä, joten ne poistetaan ennen käyttöä. Hedelmistä voi valmistaa esimerkiksi marmeladia, mehua tai viiniä.