Japaninruusukvitteni Venus

(Chaenomeles japonica)

Tuotenro: 67359, Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika n. 1-2 viikkoa.

Hinta: 0,00 0

Ei tällä hetkellä myynnissä.

Upea koriste- sekä hyötykasvi!
Japaninruusukvittenin omenankukkamaiset, oranssinpunaiset, upeat kukat puhkeavat aikaisin keväällä, melko pian lehtien avautumisen jälkeen. 'Venus' on piikitön, matalakasvuinen ja helppohoitoinen hyöty- sekä koristepensas. Viihtyy lämpimällä ja tuulettomalla paikalla, vettäläpäisevässä kasvualustassa.

Suuret, C-vitamiinia ja pektiiniä sisältävät hedelmät kypsyvät elo-syyskuun vaihteessa. Kypsyessään ne muuttuvat vihreästä kirkkaankeltaisiksi ja muistuttavat tuoksultaan ja maultaan sitrushedelmiä. Hedelmistä saat loihdittua esimerkiksi herkullista mehua, hilloa ja marmeladia. Hedelmistä poistetaan haitallisia aineita sisältävät siemenet ennen käyttöä. 'Venus' muodostaa hedelmiä yksinkin, mutta hyötyy huomattavasti ristipölytyksestä. Toimituskorkeus 40-50 cm.

Kukinta: touko-kesäkuu
Kasvukorkeus: 50-70 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, suojainen
Vyöhykkeille: I-III (IV)

Pakkaus sisältää yhden 3 litran astiataimen.
 

Hoito-ohjeet

  • Japaninruusukvitteni

    (Chaenomeles japonica)

     

    KORKEUS: 50-80 cm

    KUKINTA-AIKA: touko-kesäkuu

    KASVUPAIKKA: suojaisa, lämmin, aurinkoinen, runsasluminen

    TALVENKESTÄVYYS: I-II (III)

    KUKAN VÄRI: oranssinpunainen

    KASVUALUSTA: kuohkea, hyvin vettä läpäisevä, reilusti kalkittu, hiekka- tai sorapitoinen multamaa

    ISTUTUSVÄLI: 50-100 cm

    Japaninruusukvitteni on kaunis koristepensas omenankukkamaisine kukkineen ja myös kiinnostava hyötykasvi. Pensas on verrattain hidaskasvuinen, joten se ei kaipaa paljoa lannoitteita. Kukat ja hedelmät kehittyvät edellisen vuoden versoihin, joten voimakasta leikkaamista vältetään. Paleltuneita verson kärkiä, vanhoja ja heikkoja oksia voi poistaa vähin erin kevättalvisin. Rikkakasvit pidetään kurissa juuristolta. Tiheäkasvuinen ja yleensä okainen japaninruusukvitteni on terve ja tuholaisvapaa, mutta se kannattaa suojata kuitenkin myyriltä ja jäniksiltä. Japaninruusukvitteni kasvattaa voimakkaan paalujuuren joten siirtäminen voi olla myöhempinä vuosina hankalaa. Runsasluminen paikka parantaa talvenkestoa.

    Pensaan tyvellä rykelminä kasvavat hedelmät kypsyvät myöhään syys-lokakuussa. Hedelmien koko ja määrä suurenevat kun lähellä kasvaa toista lajiketta. Kypsyessään hedelmät muuttuvat vihreästä kirkkaankeltaisiksi ja tuoksuvat ja maistuvat sitruunamaiselle. Hedelmät ovat melko arkoja pakkaselle, mutta ne jatkavat kypsymistään sisätiloissa. Siemenkodissa on kymmeniä lievästi myrkyllisiä siemeniä, joten ne poistetaan ennen käyttöä. Hedelmistä voi valmistaa esimerkiksi marmeladia, mehua tai viiniä.

Hoito-ohjeet

  • Japaninruusukvitteni

    (Chaenomeles japonica)

     

    KORKEUS: 50-80 cm

    KUKINTA-AIKA: touko-kesäkuu

    KASVUPAIKKA: suojaisa, lämmin, aurinkoinen, runsasluminen

    TALVENKESTÄVYYS: I-II (III)

    KUKAN VÄRI: oranssinpunainen

    KASVUALUSTA: kuohkea, hyvin vettä läpäisevä, reilusti kalkittu, hiekka- tai sorapitoinen multamaa

    ISTUTUSVÄLI: 50-100 cm

    Japaninruusukvitteni on kaunis koristepensas omenankukkamaisine kukkineen ja myös kiinnostava hyötykasvi. Pensas on verrattain hidaskasvuinen, joten se ei kaipaa paljoa lannoitteita. Kukat ja hedelmät kehittyvät edellisen vuoden versoihin, joten voimakasta leikkaamista vältetään. Paleltuneita verson kärkiä, vanhoja ja heikkoja oksia voi poistaa vähin erin kevättalvisin. Rikkakasvit pidetään kurissa juuristolta. Tiheäkasvuinen ja yleensä okainen japaninruusukvitteni on terve ja tuholaisvapaa, mutta se kannattaa suojata kuitenkin myyriltä ja jäniksiltä. Japaninruusukvitteni kasvattaa voimakkaan paalujuuren joten siirtäminen voi olla myöhempinä vuosina hankalaa. Runsasluminen paikka parantaa talvenkestoa.

    Pensaan tyvellä rykelminä kasvavat hedelmät kypsyvät myöhään syys-lokakuussa. Hedelmien koko ja määrä suurenevat kun lähellä kasvaa toista lajiketta. Kypsyessään hedelmät muuttuvat vihreästä kirkkaankeltaisiksi ja tuoksuvat ja maistuvat sitruunamaiselle. Hedelmät ovat melko arkoja pakkaselle, mutta ne jatkavat kypsymistään sisätiloissa. Siemenkodissa on kymmeniä lievästi myrkyllisiä siemeniä, joten ne poistetaan ennen käyttöä. Hedelmistä voi valmistaa esimerkiksi marmeladia, mehua tai viiniä.