Uutta
 • Chilipaprika Calita Red F1

Chilipaprika Calita Red F1

(Capsicum annuum Chili-Ryhmä)

Tuotenro: 63422

Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika: Toimitus alkaen toukokuussa.

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5
Hinta: 9,95
Määrä:
Tulisuuden ystävälle!

  Lue lisää » Katso hoito-ohje »
Chilipaprikat kuuluvat monen harrastajan suosikkikasveihin. Ne ovat kiehtovia paprikasuvun tulisia lajikkeita. Chilit ovat helppohoitoisia hyöty- sekä koristekasveja. Habanerot  kuuluvat tulisimpiin chilipaprikoihin. 'Calita Red F1' -chilillä on kirkkaanpunaiset ja raikkaan hedelmäaromiset hedelmät. Tulisuus 6/10. Taimet ovat monivuotisia ja ne antavat satoa pitkälle syksyyn. Toimituskorkeus n. 20 cm.

HELPPOHOITOINEN

Satokausi: kesästä syksyyn
Kasvukorkeus: 70-80 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen

Pakkaus sisältää yhden taimen 9 cm ruukussa.

Tämän tuotteen istutus- ja hoito-ohje löytyy vain nettisivuiltamme Hoito-ohjeet-osiosta.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.

 • Chilipaprika

  CHILIPAPRIKA

  (Capsicum spp.)

   

  Chilipaprika viihtyy hyvin huoneenlämmössä, joten sen kasvattaminen kotioloissa on helppoa. Vaatii runsaasti valoa, mutta on hyvä suojata suoralta auringonpaahteelta. Paras kasvualusta on hiekkapitoinen multa tai kasvuturve. Kukkivaa ja satoa kantavaa kasvia kastellaan runsaasti ja lannoitetaan joka toisen kastelukerran yhteydessä, mutta pintamullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä. Säännöllisellä lehtien sumutuksella nostetaan ilmankosteutta, edistetään kasvin viihtyvyyttä ja ehkäistään tuholaisten, kuten vihannespunkkien esiintymistä.

  Kesäksi paprikan voi viedä ulos parvekkeelle, terassille tai kasvihuoneeseen, mutta lämpötilan tulisi olla aina yli 14 °C, mieluiten yli 20 °C, jotta kasvu ja hedelmien kehitys ei pysähtyisi. Latvonta edistää haaromista ja tuuheutumista, mutta hidastaa hieman satoikään tuloa, eikä ole välttämätöntä. Chilit ovat itsepölytteisiä, mutta pölytyksen auttaminen esim. täristämällä, siveltimellä tai vanupuikolla edistää hedelmien kehitystä. Jos kookkaassa kasvissa on kehittymässä paljon satoa, varret kannattaa tukea sitomalla niitä tukikeppeihin tai lankoihin.

  Talvella vähän valon aikana chilit lepäävät mieluiten huonelämpöä hieman viileämmässä, mutta ei kuitenkaan alle 14 °C:ssa ja niitä kastellaan maltillisesti.