Suppilokukka

(Sinningia)


KORKEUS: 20-30 cm

KASVUPAIKKA: puolivarjoinen, valoisa

KASVUALUSTA: tuore, hiekkapitoinen

ISTUTUS

Mukulat istutetaan ruukkuun niin, että mukulat juuri ja juuri peittyvät mullan alle. Halkaisijaltaan 15-20 cm ruukkuun mahtuu kolme mukulaa. Mukulan kovera puoli, jonka keskellä nystyt tai uudet pienet silmut ovat, asetetaan ylöspäin. Istutus kastellaan reilusti ja asetetaan valoisaan paikkaan, ei kuitenkaan suoraan auringonpaisteeseen. Istutuksesta kukintaan menee noin 90-100 vuorokautta 20 asteen lämpötilassa.

HOITO

Suppilokukka eli gloksinia viihtyy parhaiten itä-länsi-ikkunalla epäsuorassa auringonvalossa. Sitä kastellaan tasaisesti kasvin aluslautaselle, sillä suppilokukat eivät pidä lehdille kertyvästä kosteudesta. Samasta syystä kasvia ei pidä sumuttaa. Liikakastelua tulee välttää, koska suppilokukan juuret kärsivät helposti seisovassa vedessä. Lannoitetta annetaan kasvukaudella noin parin viikon välein.
Syksyllä suppilokukan lehdet kellastuvat ja kasvi siirtyy lepotilaan. Tällöin kastelua vähennetään ja se lopetetaan kokonaan, kun kaikki lehdet ovat lakastuneet. Mukula nostetaan ruukusta ja säilytetään kuivassa sekä viileässä paikassa, 10-15 asteen lämpötilassa. Keväällä mukula istutetaan uudelleen.

 • Suppilokukka Hollywood

  Tuotenro: 10337

  Pakkauskoko: 3 kpl

  Suppilokukka Hollywood

  0,00 €

  Ei tällä hetkellä myynnissä

 • Suppilokukka Kaiser Friedrich

  Tuotenro: 10338

  Pakkauskoko: 3 kpl

  Suppilokukka Kaiser Friedrich

  0,00 €

  Ei tällä hetkellä myynnissä