Sinihibiskus

(Hibiscus syriacus)

 

KORKEUS: 50-60 cm

KUKINTA-AIKA: elo-lokakuu

KASVUPAIKKA: aurinkoinen

TALVENKESTÄVYYS: ei talvehdi ulkona

KUKAN VÄRI: sinisen ja punaisen sävyt, valkoinen

KASVUALUSTA: tuore, vettäläpäisevä, runsasmultainen ja -ravinteinen

ISTUTUSVÄLI: n. 40 cm

Kasvun ja kukinnan aikaan lannoitus moniravinnelannoitteella kerran viikossa on yleensä riittävä. Sinihibiskus ei talvehdi ulkona, joten se voidaan talvettaa esim. kellarissa, autotallissa tai varastossa. Sopiva lämpötila on noin 0-10 astetta. Lämpötila määrää kastelutarpeen: mitä lämpimämpi paikka, sitä enemmän kastellaan.

Helmi-maaliskuussa sinihibiskuksen voi tuoda huonelämpötilaan ikkunalaudalle. Kasvit kannattaa totuttaa lämpötilan muutoksiin pikkuhiljaa, eli viileästä paikasta kasvia ei ole hyvä siirtää heti esim. lämpöpatterin läheisyyteen. Kastelua lisätään lämpötilan kohotessa. Sinihibiskus siirretään ulos kevätkesällä kun hallanvaara on ohi. Tarvittaessa kasvi suojataan esim. hallaharsolla kylmien öiden ajaksi.

Sinihibiskus ei vaadi säännöllistä leikkaamista, mutta kestää sitä hyvin. Paras leikkaamisaika on keväällä ja kukinnan jälkeen syksyllä ennen talvetusta. Leikkaaminen edistää myös kukintaa, sillä kukat kehittyvät uusiin versoihin. Sinihibiskusta voidaan lisätä puolipuutuneista pistokkaista.