Pensaat yleisohje

ISTUTUS

- Pienikokoiset pensaat ( alle 1 metri ) 50-70 cm:n välein

- Keskikokoiset pensaat ( 1-2 metriä ) 70-100 cm:n välein

- Suurikokoiset pensaat ( 3-4 metriä ) 120-160 cm:n välein

Astiataimia voi istuttaa koko kasvukauden ajan roudan sulamisesta maan routaantumiseen asti. Taimet kastellaan hyvin ennen istutusta. Avo- eli paljasjuuristen taimien juuret (esim. aitataimet) on hyvä upottaa veteen vähintään pariksi tunniksi ennen istuttamista. Kasvatusastia poistetaan ja taimet istutetaan juuripaakkua rikkomatta 2-5 senttiä entistä kasvusyvyyttä syvempään. Multa tiivistetään varovasti juuripaakun ympäriltä. Taimille annetaan runsaasti vettä, vähintään 10 litraa / taimi heti istutuksen jälkeen. Liian usein toistuva kastelu vaikeuttaa juuriston hapen saantia ja voi vioittaa juuristoa. Kastelu runsaalla vedellä kerran viikossa, kuivina kausina kahdesti viikossa niin kauan, että taimet ovat juurtuneet ja kasvavat kunnolla.

HOITO

Runsasoksaisia taimia ei tarvitse leikata. Jos oksia on vähän (3-5 kpl), on hyvä tehdä ns. istutusleikkaus haaroittumisen parantamiseksi. Istutusleikkauksessa oksat leikataan noin 15-20 cm korkeudelta. Tällöin oksiin jää keskimäärin 3-5 kasvusilmua. Syksyllä istutetut taimet leikataan seuraavana keväänä. Taimien juurelle voi laittaa katetta (esim. puuhaketta) rikkakasvien torjumiseksi. Nurmikko ei saa ulottua taimien tyville asti.

LANNOITUS

Istutuksen yhteydessä on hyvä sekoittaa kasvualustaan vähän kalkkia. Keväällä lannoitetaan typpipitoisilla lannoitteilla ja syksyllä on hyvä antaa puutarhan syyslannosta, jossa on korkeampi kaliumpitoisuus.

 • Kääpiömanteli Kääpiömanteli

  Tuotenro: 67195

  Pakkauskoko: 1 kpl

  Kääpiömanteli

  0,00 €

  Ei tällä hetkellä myynnissä