Peikonmähkä

(Selaginella lepidophylla)
 

Peikonmähkä on lähes juureton kasvi ja se pysyy hengissä kuiviltaan vuosikausia. Se vihertyy heti vettä saadessaan esim. astiassa, jossa se saa imeä vettä vuorokauden ajan. Tämän jälkeen peikonmähkä nostetaan vedestä ja asetetaan kuivumaan esim. laakealle lautaselle. Seisovassa vedessä peikonmähkä mädäntyy helposti.

Peikonmähkän voi pitää kaiken aikaa vihreänä sumuttelemalla tai lisäämällä aluslautaselle hiukan vettä. Peikonmähkä tarvitsee hyvin vähän ravinteita. Kasteluveteen voi halutessaan lisätä maltillisesti merilevävalmistetta tai viherkasveille tarkoitettua lannoitetta. Pari kertaa vuodessa (keväällä ja kesällä) lannoittaminen on riittävästi.

Peikonmähkän voi huoletta antaa kuivua kokonaankin ja se tarvitsee lepokausia täysin kuiviltaan. Kosteutta saadessaan se vihertyy jälleen. Kasvia ei tarvitse koskaan istuttaa kasvualustaan, mutta halutessaan peikonmähkän voi istuttaa esim. ruukkusoraan. Kotonaan aavikolla peikonmähkä menestyy suorassa auringossa, mutta huonekasvina se viihtyy parhaiten runsaassa hajavalossa.

 • Peikonmähkä 2 kpl

  Tuotenro: 10384

  Pakkauskoko: 2 kpl

  Peikonmähkä 2 kpl

  0,00 €

  Ei tällä hetkellä myynnissä