Limetti

(Citrus aurantiifolia)


KORKEUS: 150-200 cm

KASVUPAIKKA: aurinkoinen

TALVENKESTÄVYYS: ei talvehdi ulkona

KUKAN VÄRI: valkoinen

KASVUALUSTA: tuore, vettäläpäisevä

ISTUTUSVÄLI: n. 50 cm

Limetti on alun perin Kaakkois-Aasiasta lähtöisin oleva sitruspuu, joka kasvaa luonnossa 3-5 metrin korkuiseksi. Ruukussa kasvattaessa puu saavuttaa täyden korkeuden harvoin. Kasvualustan suhteen limetti on hyvin sietokykyinen ja se viihtyy neutraalissa tai lievästi happamassa maassa. Kasvualustan voi sekoittaa käyttämällä esimerkiksi hiekkaa, kukka- ja havumultaa.

Limetti viihtyy kesät ulkona lämpimällä aurinkoisella paikalla. Se on kuitenkin kylmänarka, joten kasvi kannattaa siirtää ulos vasta, kun lämpötila pysyttelee 5-8 asteen yläpuolella. Kasvukaudella kastelu voi olla runsasta ja lannoituksen on hyvä olla säännöllistä. Pintamulta saa kuitenkin kuivahtaa kastelukertojen välillä. 

Limetin voi talvettaa ikkunalaudalla valoisalla eteläikkunalla tai kasvivalon alla. Talvikaudella limettiä kastellaan tarpeen mukaan ja lämpötila huomioon ottaen. Puun voi talvettaa myös viileässä 6-8 asteessa, mutta tällöin kastelun tulee olla säästeliästä. Limetti haaroo luontaisesti melko vähän, joten versojen typistäminen voi olla tarpeen haaroittumisen edistämiseksi.

  • Limetti Limetti

    Tuotenro: 12316

    Pakkauskoko: 1 kpl

    Limetti

    12,95 €