Kalla

(Zantedeschia) 
 

Kallan eli huonevehkan mukulat istutetaan mahdollisimman syvään, kuitenkin niin, että ruukun pohjan ja mukulan väliin jää ohut multakerros. Mukulan nystyräinen puoli asetetaan ylöspäin.

Versojen tultua näkyviin aloitetaan lannoitus kahdesti viikossa. Kalla vaatii kasvukauden aikana paljon kosteutta. Mullan on kuitenkin hyvä kuivahtaa hieman kastelujen välillä. Ennen kukkien muodostumista kastelua hieman vähennetään, mutta kukinnan alkaessa kastellaan jälleen runsaammin. Kalla pitää runsaasta valosta, mutta kesällä se suojataan liialta auringonpaahteelta. Kesäksi kallan voi siirtää ulos.

Kun kallan lehdet alkavat loppukesällä kuihtua, lopetetaan vähitellen kastelu. Syksyn ja talvenajan lepokauden, 2-3 kuukautta, kasvi viettää mieluiten viileässä (n. 10 oC) ja kuivassa. Sen jälkeen juuripaakusta ravistellaan multa ja se istutetaan uudelleen. Kastelua lisätään hitaasti. Huonevehka kukkii uudestaan vain saatuaan lepoajan.

Kukkivana toimitettavien ruukkukallojen kasvurytmi poikkeaa mukuloista kasvatetuista kalloista. Keväällä kukkivien ruukkukallojen lepoaika on kesällä ja kukinta-aika lopputalvesta ja kevääseen. Lepotilassa olevan ruukkukallan voi myös siirtää kesäksi ulos valoisaan paikkaan mutta kasvia ei kastella.

 • Kalla mix

  Tuotenro: 10113

  Pakkauskoko: 3 kpl

  Kalla mix

  0,00 €

  Ei tällä hetkellä myynnissä