Havukasvit yleisohje

Eri havukasvilajien kasvupaikkavaatimukset vaihtelevat jonkin verran. Liiallista kosteutta ja seisovaa vettä havukasvien juuristo ei kuitenkaan kestä, eikä korkealla olevaa pohjavettä. Yleensä havukasvit suosivat hapahkoa kasvualustaa, jonka pH on 5,0-5,5. Kasvualustaa ei kalkita. Poikkeuksena on marjakuuset, jotka vaativat kalkituksen.

Astiataimia voi istuttaa koko kasvukauden ajan roudan sulamisesta maan routaantumiseen asti. Yleensä havukasveja istutetaan toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Taimet kastellaan hyvin ennen istutusta. Kasvatusastia poistetaan ja taimet istutetaan juuripaakkua rikkomatta 2-3 cm entistä kasvusyvyyttä syvempään. Multa tiivistetään varovasti juuripaakun ympäriltä ja kasvualusta kastellaan hyvin. Pienikokoiset havukasvit (alle 1 m) istutetaan 50-70 cm:n välein, keskikokoiset (1-2 m) 70-100 cm:n välein ja suurikokoiset (3-4 m) 120-160 cm:n välein. Isoiksi puiksi kasvavat havukasvit tarvitsevat runsaasti tilaa ympärilleen, esim. lehtikuusi.

Useimmat ikivihreät kasvit menestyvät paremmin, jos niitä varjostetaan kevyesti kevätauringolta (maalis-huhtikuussa) esim. säkkikankaalla tai harsolla. Alkuvaiheessa myös versojen päivittäinen sumutus edistää kasvuunlähtöä. Havukasvien leikkaustarve on vähäinen, kuusiaitoja lukuun ottamatta. Kevättalvella poistetaan mahdolliset kilpa/kaksoislatvat.

 • Kultavuorimänty Winter Gold

  Tuotenro: 68227

  Pakkauskoko: 1 kpl

  Kultavuorimänty Winter Gold

  0,00 €

  Ei tällä hetkellä myynnissä