Enkelinsilmäpelargoni

(Pelargonium Domesticum-Ryhmä)


KORKEUS: 25-40 cm

KUKINTA-AIKA: kesä-syyskuu

KASVUPAIKKA: aurinkoinen

KUKAN VÄRI: kirjavat kukat, punaisen, vaaleanpunaisen, purppuran eri sävyt

KASVUALUSTA: kuivahko tai tuore, keskiravinteinen, vettä läpäisevä

ISTUTUSVÄLI: 20-30 cm

Pikkutaimia kasvatetaan ensin sisätiloissa. Paras kasvupaikka on valoisa, mutta ei paahteinen ikkunalauta tai kasvihuone. Taimia kastellaan tarpeen mukaan, liikakastelua kannattaa välttää, jotta taimille kehittyisi entistä vahvempi juuristo. Lannoitus aloitetaan, kun taimet lähtevät selkeään kasvuun. Aluksi riittää laimea annos kastelulannoitetta. Jos taimet tuntuvat venyvän, niitä kannattaa latvoa muutamia kertoja ennen ulkokasvatusta.

Taimet siirretään kokonaan ulos vasta, kun yöhallat ovat väistyneet, eli yleensä kesäkuun puolella. Taimia voi ja kannattaa karaista ulkoilmalle lämpiminä päivinä. Totuttaminen aloitetaan lämpimän suojaisella, puolivarjoisella paikalla. Ensimmäisellä karaisukerralla taimia pidetään ulkona vain muutama hetki. Aikaa pidennetään vähitellen.

Ruukkuun on istutettu kolme tainta. Ne riittävät esim. yhteen, halkaisijaltaan n. 20-25 cm amppeliin. Taimet voi istuttaa kaikki samaan astiaan tai yhdistellä niitä muiden taimien kanssa erilaisiin istutuksiin.

Enkelisilmäpelargoni hyötyy säännöllisestä mutta kohtuullisesta kastelusta ja lannoituksesta. Kerralla vettä annetaan reilusti, annetaan hiukan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa. Kestää lyhytkestoisen reilummankin kuivahtamisen. Ei siedä seisovaa vettä. Lannoitus noin joka toinen kastelukerta riittää. Kuihtuneiden kukkavarsien leikkaaminen saa uudet nuput avautumaan.