AustinruusutAustinruusut viihtyvät parhaiten suojaisella ja aurinkoisella kasvupaikalla. Taimille varataan tuoretta, kalkittua, runsasmultaista ja ravinteikasta kasvualustaa vähintään puoli metriä. Sopiva maan pH ruusuille on 6,5. Savista maata parannetaan lisäämällä siihen hiekkaa ja multaa. Maa salaojitetaan kunnolla, koska ruusut eivät siedä seisovaa vettä. Paras istutusaika avojuurisille ruusuille on keväällä ennen silmujen puhkeamista. Muistathan suojata taimet, jos esiintyy hallaa!

ISTUTUS
Jos ruusuja ei voida istuttaa heti niiden saavuttua, niitä säilytetään pimeässä ja mahdollisimman viileässä paikassa, mieluiten + 0-4 asteessa. Ennen istutusta taimet upotetaan 2-4 tunniksi veteen. Paljasjuuriset taimet eivät saa kuivua missään vaiheessa. Juuria leikataan vain sen verran, että ne on istuttaessa helppo asetella suoraan alaspäin.

LANNOITUS
Noin kuukauden kuluttua istutuksesta voidaan aloittaa lannoitus. Sopivia lannoitteita ruusuille ovat puutarhaliikkeistä saatavat yleislannoitteet ja erityisesti ruusuille tarkoitetut moniravinteiset lannoitteet. Kesän kuluessa typen määrää vähennetään pikkuhiljaa, jotta kukinta olisi mahdollisimman runsas ja jottei talvehtiminen kärsisi. Typetön syyslannoitus annetaan heinä-elokuussa. Syyslannoite toimii ruusulla kuten pakkasneste autossa eli se suojaa ja vahvistaa ruusun solukkoa.

ISTUTUS- JA HOITOLEIKKAUS
Austinruusut leikataan ensimmäisen kerran istutusta seuraavana vuonna. Leikkaus on hyvä tehdä keväällä. Versoista leikataan pois noin 10 cm ja kaikki kuolleet tai vahingoittuneet oksat poistetaan. Toisena vuonna versoja lyhennetään noin kolmanneksella sekä poistetaan kuolleet tai vioittuneet oksat kokonaan. Kolmantena vuonna ja siitä eteenpäin austinruusuja hoitoleikataan joka vuosi leikkaamalla versoja vajaan kolmanneksen tai enemmän riippuen kuinka paljon pensasta halutaan pienentää. Versoja ei kannata kuitenkaan lyhentää yli puoleen, ettei kukinta kärsi.