Talvivalkosipuli Therador

(Allium sativum)

Tuotenro: 19001, Pakkauskoko: 2 kpl

Toimitusaika: Huom! alkaen viikolla 39/40

Hinta: 5,95 595
Määrä:
Hyvä lajike aloittelijalle!
Valkosipuli eli kynsilaukka on suosittu vihannes- ja maustekasvi. Valkosipuli sisältää paljon rautaa, kaliumia ja muita kivennäisaineita. Valkosipulin kerrotaan suojaavan miltei kaikilta mahdollisilta vaivoilta.

´Therador´ on kestävä ja suurisatoinen, helposti viljeltävä aikainen lajike. Sen maku on erinomainen. Sipuli on vaaleanliila, n. 90 g ja sillä on letitettävä varsi.

Tuoreuden säilyttämiseksi oikea varastointitapa on tärkeä. Valkosipulin pitää nimittäin "hikoilla" koko ajan, muuten se alkaa homehtua. Siksi se kannattaa säilyttää kuivassa ja melko viileässä paikassa, jossa on hyvä tuuletus. Valkosipulia ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä sen rakenne muuttuu nopeasti kumimaiseksi.

Sipuleista irroitetaan kynnet, jotka istutetaan mehevään ja ravinteikkaaseen maahan loka-marraskuussa, n. 10 cm syvyyteen ja 15 cm välein. Rivien välissä olisi hyvä olla tilaa noin 20 cm. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen ja lämmin. 

Kasvukaudella valkosipuli pärjää vähälläkin hoidolla sadonkorjuuseen asti. Sateettomana aikana kastelu on kuitenkin tärkeää, koska kuivassa maassa sipulien koko jää pieneksi. Sato on valmis korjattavaksi heinä-elokuussa, kun noin kaksi kolmasosaa varresta on kellastunut.

Pakkaus sisältää kaksi istukassipulia.

Tuotantomaa Ranska.
 

Hoito-ohjeet

Osta myös

Valitse haluamasi tuotteet ja lisää Talvivalkosipuli Therador ostoskoriin.

 • Uutta
  Talvivalkosipuli Sabagold

  Talvivalkosipuli Sabagold

  5,95 €

 • Talvivalkosipuli Dukat

  Talvivalkosipuli Dukat

  5,95 €

 • Uutta
  Talvivalkosipuli Germidour

  Talvivalkosipuli Germidour

  5,95 €