Talvivalkosipuli Therador

(Allium sativum)

Tuotenro: 19001, Pakkauskoko: 2 kpl

Toimitusaika: alkaen viikolla 38

Hinta: 5,95 595
Määrä:
Hyvä lajike aloittelijalle!
Valkosipuli eli kynsilaukka on suosittu vihannes- ja maustekasvi. Valkosipuli sisältää paljon rautaa, kaliumia ja muita kivennäisaineita. Valkosipulin kerrotaan suojaavan miltei kaikilta mahdollisilta vaivoilta.

'Therador' on kestävä ja suurisatoinen, helposti viljeltävä aikainen lajike. Sen maku on myös erinomainen.Sipuli on vaaleanliila, n.90g ja sillä on letitettävä varsi.

Tuoreuden säilyttämiseksi oikea varastointitapa on tärkeä. Valkosipulin pitää nimittäin "hikoilla" koko ajan, muuten se alkaa homehtua. Siksi se kannattaa säilyttää kuivassa ja melko viileässä paikassa, jossa on hyvä tuuletus. Valkosipulia ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä sen rakenne muuttuu nopeasti kumimaiseksi.

Kynnet istutetaan mehevään ja ravinteikkaaseen maahan loka-marraskuussa,  noin 10 cm syvyyteen ja 15 cm välein. Rivien välissä olisi hyvä olla tilaa noin 20 cm. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen ja lämmin. 

Kasvukaudella valkosipuli pärjää hyvin vähälläkin hoidolla sadonkorjuuseen asti, mutta sateettomana aikana kastelu on kuitenkin tärkeää, koska kuivassa maassa sipulien koko jää pieneksi. Sato on valmis korjattavaksi heinä-elokuussa, kun noin kaksi kolmasosaa varresta on kellastunut.

Pakkaus sisältää kaksi istukassipulia.
 

Hoito-ohjeet