Talvivalkosipuli Messidrome

(Allium sativum)

Tuotenro: 19002, Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika noin viikko.

Hinta: 5,95 595
Määrä:
Luomuviljelyyn.
Valkosipuli eli kynsilaukka on suosittu vihannes- ja maustekasvi. Valkosipuli sisältää paljon rautaa, kaliumia ja muita kivennäisaineita. Valkosipulin kerrotaan suojaavan miltei kaikilta mahdollisilta vaivoilta.

´Messidrome´ on luomuviljelty lajike. Aikainen, viileää kestävä ja luotettava lajike, jonka suurissa kynsissä on täyteläinen maku. Kuhunkin sipuliin tulee  8-14 mehevää kynttä. Kerää satoa toukokuussa ja käytä purjon tapaan tai elokuussa perinteiseen tapaan.

Tuoreuden säilyttämiseksi oikea varastointitapa on tärkeä. Valkosipulin pitää nimittäin "hikoilla" koko ajan, muuten se alkaa homehtua. Siksi se kannattaa säilyttää kuivassa ja melko viileässä paikassa, jossa on hyvä tuuletus. Valkosipulia ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä sen rakenne muuttuu nopeasti kumimaiseksi.

Sipuleista irroitetaan kynnet, jotka istutetaan mehevään ja ravinteikkaaseen maahan loka-marraskuussa, n. 10 cm syvyyteen ja 15 cm välein. Rivien välissä olisi hyvä olla tilaa noin 20 cm. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen ja lämmin. 

Kasvukaudella valkosipuli pärjää vähälläkin hoidolla sadonkorjuuseen asti. Sateettomana aikana kastelu on kuitenkin tärkeää, koska kuivassa maassa sipulien koko jää pieneksi. Sato on valmis korjattavaksi heinä-elokuussa, kun noin kaksi kolmasosaa varresta on kellastunut.

Pakkaus sisältää yhden istukassipulin.
 

Hoito-ohjeet