Talvivalkosipuli Dukat

(Allium sativum)

Tuotenro: 19000, Pakkauskoko: 1 kpl

Toimitusaika: alkaen viikolla 38

Hinta: 5,95 595
Määrä:
Istukassipuli.
Valkosipuli eli kynsilaukka on suosittu vihannes- ja maustekasvi. Valkosipuli sisältää paljon rautaa, kaliumia ja muita kivennäisaineita. Valkosipulin kerrotaan suojaavan miltei kaikilta mahdollisilta vaivoilta.

Dukat-valkosipuli on valkoinen, öljypitoinen ja keskimyöhäinen lajike, jossa on 5-7 suurta ja mehukasta kynttä sekä herkullinen ja vahva maku. Sipuli on kylmän- ja taudinkestävä sekä kestää myös pitkään varastointia. 

Tuoreuden säilyttämiseksi oikea varastointitapa on tärkeä. Valkosipulin pitää nimittäin "hikoilla" koko ajan, muuten se alkaa homehtua. Siksi se kannattaa säilyttää kuivassa ja melko viileässä paikassa, jossa on hyvä tuuletus. Valkosipulia ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä sen rakenne muuttuu nopeasti kumimaiseksi.

Kynnet istutetaan mehevään ja ravinteikkaaseen maahan loka-marraskuussa,  noin 10 cm syvyyteen ja 15 cm välein. Rivien välissä olisi hyvä olla tilaa noin 20 cm. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen ja lämmin.

Kasvukaudella valkosipuli pärjää hyvin vähälläkin hoidolla sadonkorjuuseen asti, mutta sateettomana aikana kastelu on kuitenkin tärkeää, koska kuivassa maassa sipulien koko jää pieneksi. Sato on valmis korjattavaksi heinä-elokuussa, kun noin kaksi kolmasosaa varresta on kellastunut.

Pakkaus sisältää yhden istukassipulin.

Hoito-ohjeet