Kolibrikukka

(Strelitzia reginae)
 

Kolibrikukalle varataan runsaasti tilaa, sillä vanhemmiten se voi kasvaa hyvinkin kookkaaksi. Kotioloissa siitä tulee puolesta metristä metriin korkea, suotuisissa oloissa korkeampikin. Kasvi tarvitsee paljon valoa kasvaakseen rehevästi ja kukkiakseen runsaasti, muttei pidä suorasta auringonpaisteesta. Kolibrikukka viihtyy parhaiten korkeassa ilmankosteudessa. Ruukun voi sijoittaa laakealle, vedellä täytetylle astialle sopivan korokkeen päälle, jolloin ilmankosteus pysyy tasaisena. Myös ahkera sumuttelu auttaa torjumaan kuivaa huoneilmaa. Kolibrikukan voi viedä kesäksi ulos puolivarjoisalle paikalle.

Keväästä syksyyn kolibrikukkaa kastellaan runsaasti, mutta kasvualustan annetaan kuivahtaa pinnalta kastelujen välillä. Maaliskuusta syyskuulle kolibrikukka tarvitsee lannoitusta viikoittain. Lannoituksen tarve määritellään kasvun mukaan. Syksyllä kastelua vähennetään reilusti, ja talven lepokauden kasvi viettää mielellään lähes kuiviltaan. Muutaman viikon välein annettu vesitilkka riittää viileässä paikassa. Lämpötila vaikuttaa kastelutarpeeseen; mitä lämpimämpi paikka, sitä useammin täytyy kastella. Talvella ihanteellinen lämpötila on 10, enintään 15 astetta. Valoisa paikka, esimerkiksi viileä kuisti, on mainio talvetuspaikka.

Kolibrikukka kukkii luonnossa talvella tai keväällä, kotioloissa kukinta saattaa siirtyä kesäänkin. Kukinta alkaa useimmiten 3-vuotiaana. Nuppujen kehittymisen aikoihin kolibrikukkaa ei kannata siirrellä ettei kukinta kärsisi. Veneen muotoiseen kukintoon avautuu päivittäin yksittäisiä kukkia, jotka kestävät pitkään.

Kolibrikukka vaihdetaan parin vuoden välein uuteen multaan keväällä tai kukinnan jälkeen. Uusi ruukku saa olla halkaisijaltaan hiukan vanhaa suurempi. Normaaliin hiekkapitoiseen kukkamultaan voi halutessaan sekoittaa savea ja turvetta. Ruukun pohjalle on hyvä laittaa esim. kevytsorasta salaojitus. Juuristoa varotaan mullanvaihdossa, sillä se on herkkä vioittumaan. Vanhoja suuria yksilöitä voi jakaa keväällä uudelleen istuttamisen yhteydessä. Kolibrikukkaa voi lisätä myös siemenistä.

 • ALE 12 %
  Kolibrikukka

  Tuotenro: 12198

  Pakkauskoko: 1 kpl

  Kolibrikukka

  13,95 € 15,95 €