Kevään 2014 matkanvoittajan tarina: Loistokas Pariisi

9.3.2015

Yllättävä soitto Viherpeukaloilta sai aikaan mukavaa "vipinää" toukokuulle. Olin voittanut nimittäin pääpalkinnon, matkan Pariisiin tai Amsterdamiin, Viherpeukaloiden kilpailussa! Matkakohteeksi valikoitui lopulta Pariisi ja matkajärjestelyt hoituivat hienosti Tjäreborgin matkatoimiston kautta. Lennot, hotelli, kenttäkuljetukset ja Pariss-pass koko viikolle järjestyivät matkatoimiston kautta.

Matkaseurueen lomien vuoksi ajankohdaksi valikoitui 27.6.-3.7.2014 välinen aika. Meillä oli ns "tyttöjen matka". Seurueeseen kuului naisia kolmessa polvessa, itseni lisäksi tyttäreni ja tyttären tytär. Heille Pariisi olikin jo osittain tuttu aiemmilta matkoilta.

Hotelli oli neljän tähden tasoinen Les Jardins Du Marais, joka oli tyylikäs paikka runsaine amerikkalaisine aamiaisineen. Hotelli oli pienen kävelymatkan päässä metroasemalta. Metro osoittautuikin käteväksi liikkumisvälineeksi koko viikon ajan.

Pariisiin saavuttuamme ilma oli aurinkoinen ja lämmin. Seuraavina päivinä sää muuttui sateiseksi, mutta se ei lomanviettoa haitannut. Matkasimme metrolla Riemukaarelle ja kävelimme Champs-Elysees kadun päästä päähän. Vierailimme tietysti myös Eiffel -tornilla.Sunnuntaiaamuna tutustuimme paikalliseen Bastillen toriin, joka olikin mahtava. Myynnissä oli lihaa, kalaa, juustoa, hedelmiä sekä tietysti kauniita kukkia. Torilta jatkoimme matkaa Jardin Des Plantes kasvitieteelliseen puutarhaan. Muse`ee Du Louvressa kävimme katsomassa kuuluisan Mona-Lisan hymyä. Myös Chocolat -museo ja Musee Grevin -vahakabinetti tulivat katsastettua viikon aikana. Viikon ohjelmaan kuului myös Notre-Damen Katedraali, joka olikin vaikuttava ja näkemisen arvoinen.Yhden kokonaisen päivän retkikohde oli Versaillesin linna ja linnan upea puutarha. Häikäisevän linnan rakentamisen laittoi alulle Ludvig XIV. Puutarhan täsmälliset, geometriset istutukset ja muotoillut puut olivat ilman muuta näkemisen arvoiset!Viimeisinä päivinä katsastimme Montmartre -kukkulan ja Sacre Coeur -kirkon. Kukkulalta olikin huikaisevan hienot näkymät Pariisin kattojen ylle. Viikko meni nopeasti ja huolimatta täydestä matkaohjelmasta, paljon jäi vielä näkemättä.Terveisin,
Marja ja tytöt - Onnettaren suosikit Viherpeukaloiden arvonnassa vuosimallia 2014