Kevään 2012 matkanvoittajan tarina: Hurmaavat Azorit

20.3.2013

Keväällä perhettämme onnisti, kun voitimme Viherpeukaloiden 5000 euron matkalahjakortin Azoreille! Alun epäuskon jälkeen alkoi matkan valmistelut googlettamalla paikka. Matkan ajankohdaksi päätimme lokakuun alun. Matkalle oli siis lähdössä koko meidän perhe minä, puolisoni ja kaksi lastamme.

Suoria lentoja Azoreille ei ollut, joten päädyimme lentämään Helsingistä, Barcelonan kautta Azoreiden pääsaarelle Sao Migueliin. Lennot sujuivat mukavasti Portugalilaisilla koneilla ja yhteensä matkaan kului vaihtoineen 10 tuntia. Olimme matkalla kaikkiaan 10 päivää.

Perillä Sao Miguelin pääkaupungissa Ponta Delgadassa oli leuto sää, +20 astetta ja puolipouta. Majoituimme aivan sataman vieressä olevaan hotelliin Marina Atlanticoon.Pari ensimmäsitä päivää tutustuimme Ponta Delganan kaupunkiin kävellen. Talojen pihat olivat aidattu upeilla kiinanruusuilla ja monilla pihoilla oli omat banaanitarhat.Meillä oli auto vuokrattuna kolmen päivän ajan ja sillä pääsi helposti sekä omatoimisesti tutustumaan saareen. Liikenne oli rauhallista ja päätiet hyviä ajaa. Korkeimmilla vuorilla tiet kapeni ja ainakin itselleni matkan teko korkeimmilla paikoilla oli aika huimaa, mutta maisemat olivat upeat. Useat merivesialtaat olivat auki vaikka matkamme osuikin sesongin ulkopuolelle. Meriveden lämpö oli n. 20 astetta ja oikein sopivaa uida. Toki aallot ja merivirrat olivat toista luokkaa kuin kotona, joten rannan tuntumassa oli syytä pysytellä.Meille oli myös suunniteltu bussiretki Furnasiin, jossa saimme maistella paikallista perinneruokaa, mikä sisälsi erilaisia lihoja ja makkaroita. Ruoka kypsytettiin kuumassa lähteessä usean tunnin ajan. Samalla retkellä tutustuimme siellä olevaan kasvitieteelliseen Terra Nostran puutarhaan.Seuraavina päivinä seikkailimme autolla. Sillä pääsi n. 20 minuutissa saaren pohjoispuolelle, mistä löysimme aivan ihana laavahiekkarannan. Rannalla ei näkynyt kuin muutama ihminen ja sää suosi auringonpaisteella ja lämmöllä.Loppumatkan ajan saaren yllättävät sääolosuhteet sotkivat suunnitelmia ja emme päässeet suunnitellulle valassafarille. Trooppinen myrsky vihmoi saarta, tuulta oli 22 metriä sekunnissa ja jatkuva sade esti lähtemästä merelle. Ainakin meillä oli aikaa hankkia tuliaisia, juustoja ja ananaslikööriä tuli kotiin viemisinä. Azorit on upea lomakohde rauhasta ja mielettömistä maisemista nauttiville. Meilläkin on hyvä syy palata takaisin, koska valaat jäivät tällä reissulla näkemättä!Terveisin
Milena Vanhala